1 KEZDŐLAP 4 5
6 7 Miért? Hogyan? Kik? Kiknek? Hol? Képek Jótékonyság 15 16

Hogyan?

Egyszerűen.

Miután Gitta, a közel 4 év alatt az ikresek.hu fórumán felhalmozódott hozzászólásokból kigyűjtötte és rendszerezte az újra és újra felbukkanó problémákra adott válaszok jelentős részét, egy eldugott budai cukrászdában összeülve jóformán egy délelőtt alatt vázoltuk a tartalomjegyzéket. Nem volt nehéz. Az ikresség azonos problémákkal jár, így nem kellett sokat gondolkoznunk azon, hogy mik azok a súlyponti kérdések, amikre mindenféleképp alternatívákat szeretnénk kínálni. Igen, jól írtuk, alternatívákat. Nem hiszünk az egyedül üdvözítő megoldásokban, inkább az gondoljuk, hogy minden szülő, gyerek, család, környezet, lehetőség más és más megoldást kíván, amihez szerettünk volna kapaszkodót adni, illetve egyfajta megerősítést.

A megalkotott tartalomjegyzéket felosztottuk magunk között és mindenki kedvére való feladattal távozott. Értelemszerű volt, hogy Zsuzsa írja a nagyobb testvérekkel kapcsolatos részt, Gitta a saját tapasztalatait felhasználva jegyezze le a lombikos ismereteit, érzéseit. Gabi a saját hihetetlen sportmúltjával és jelenével tud tükröt adni, míg Márti a kalandos útjaikon szerzett tapasztalataival felvértezve esett neki az ide vágó fejezetnek. A szoptatással kapcsolatban adta magát, hogy Annát kérjük fel, hiszen ő remekül ismeri ezt a témát, ikrek szoptatásában saját bőséges tapasztalattal is rendelkezik. Legnagyobb örömünkre el is vállalta ezt a fejezetet.

Az anyagok alakultak, fejezetekké álltak össze, mi meg éreztük, hogy most már kiadóra lenne szükségünk. Szerencsénkre a Sanoma látott fantáziát a témában és a könyvben. Így a nyáron már hirdethettük az igét a Születés hetén és a Margitszigeten is. Közben gőzerővel csináltuk a könyvet.

Aztán ahogy jött az ősz, úgy kezdett valóra válni az álmunk. S reméljük, hogy mostantól a - kicsit részegítő, kicsit riasztó hírrel - nőgyógyásztól kiszédelgő kismama már nem fogja magát olyan elveszettnek érezni, hiszen végre van egy könyv, ami ha képletesen is, de megfogja a kezét, megnyugtatja és utat mutat.
21 22 23 24 25
26 27
www.ikreskonyv.hu (c) Perfectum Hungary Kft.
KAPCSOLAT
29 30
spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr spcr